top of page

PETRA
VAN OORT

Petra van Oort begon haar pianostudie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Marcel Baudet en studeerde daar in 1998 af bij Jan Wijn. Tweemaal heeft zij deelgenomen aan het Prinses Christina Concours: in 1989 was zij finalist evenals in 1991, toen zij een eerste prijs behaalde. In 1992 won zij de derde prijs tijdens het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN). Daarnaast volgde zij diverse masterclasses. Vanaf 1998 studeerde zij Duitse Taal en Cultuur aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Philipps-Universität in Marburg (Duitsland). In 2003 voltooide Petra de Masterstudie Duits aan de VU met een scriptie in de afstudeerrichting Letterkunde. Van 2003 tot 2006 was zij werkzaam als persoonlijk assistente van dirigent Prof. Hartmut Haenchen en van 2016 tot 2019 van Marc Albrecht. Van 2003 tot 2022 was zij lid van het Rondane Kwartet, dat alle werken voor 4 vleugels van Simeon ten Holt op dubbel-CD heeft opgenomen. Sinds 2022 maakt zij samen met Robert Lambermont, Laura Sandee en Anna van Nieukerken deel uit van het Natalon Kwartet. Daarnaast geeft zij kamermuziekconcerten in verschillende bezettingen, treedt zij op als (lied)begeleider en heeft zij haar eigen lespraktijk.

LAURA
SANDEE

Laura Sandee is een veelzijdig pianiste. Ze is pianist van hedendaags muziekensemble Insomnio, het Natalon Kwartet, het Sandee/Van Nieukerken Pianoduo en het Herz Ensemble en speelt geregeld mee met het Noord Nederlands Orkest.  Zij soleerde met verschillende orkesten in binnen-en buitenland (Duitsland, Finland, Siberie).

Haar liefde ligt in de hedendaagse muziek; zo nam ze vele cd’s op met Insomnio, Rondane Kwartet, Herz Ensemble (opgericht door de componiste Kate Moore) en het Amstel Quartet.

Laura studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Rian de Waal en specialiseerde zich in muziek van Olivier Messiaen onder leiding van Håkon Austbø aan het Conservatorium van Amsterdam.

Tevens is zij als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en als repetitor van het Residentiekoor en Residentie Kamerkoor.

www.laurasandee.nl

ROBERT
LAMBERMONT

Robert Lambermont is zowel pianist als beeldend kunstenaar en studeerde in 1999 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In de ruimtelijke, bewegende objecten die Lambermont maakt, zijn inhoudelijke overeenkomsten te herkennen met de muziek van Simeon ten Holt. Als pianist is Robert Lambermont gespecialiseerd in deze componist, met wie hij gedurende vijftien jaar een nauwe band onderhield. Simeon ten Holt schreef in zijn memoires: “Robert begreep als de beste dat de uitvoering van de avondvullende stukken (na Canto Ostinato) niet zomaar met een paar repetities of door handige pianisten geregeld kan worden, maar een rijpingsperiode veronderstelt dat neerkomt op een moeizaam veroveringsproces.” Lambermonts sculpturen zijn opgenomen in verschillende collecties van musea en verzamelaars in binnen- en buitenland, waaronder de Rijkscollectie, het Bonnefantenmuseum Maastricht en Musica Klankenbos in Neerpelt, België. In de loop der jaren ontving Robert Lambermont meerdere malen stipendia van het Mondriaan Fonds. 

www.robertlambermont.nl

ANNA
VAN NIEUKERKEN

Pianist Anna van Nieukerken houdt van muziektheater, tango, kamermuziek en liedjes. Ze heeft zeer veelzijdige ervaring op het concertpodium, geeft muziek woorden en componeert en arrangeert. Voor AnnaPatric maakt ze een eigen online pianomethode. Anna geeft pianoles aan de Haagse Pianoschool. Canto Ostinato is al jaren een van haar favoriete muziekstukken. In haar vrije tijd danst Anna graag.

Ze speelt in het Natalon Kwartet, de Bach Kliniek, het Sandee/Van Nieukerken pianoduo en is lid van een paar tangoformaties. Ze trad op als pianist/acteur in muziektheatervoorstellingen van onder meer SOIL Muziektheater. Anna trad op in grote en kleine zalen in Nederland, Duitsland, Finland, Indonesië, Amerika en Griekenland. Ze speelde diverse malen met orkest.

Anna studeerde klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij achtereenvolgens Rian de  Waal, Ellen Corver en David Kuyken en ontving haar diploma Tweede Fase solospel en kamermuziek in 2004. www.annavannieukerken.nl

bottom of page