top of page

HET
KWARTET

Het Natalon Kwartet bestaat uit de pianisten Petra van Oort, Laura Sandee, Robert Lambermont en Anna van Nieukerken. Petra, Laura en Robert spelen al ruim 20 jaar samen, onder meer onder de vlag van het voormalige Rondane Kwartet. Laura en Anna vormen sinds 2002 een pianoduo. In juni 2022 bundelden de pianisten hun krachten en vormden zij het Natalon Kwartet.

Natalon Kwartet

Simeon ten Holt
noemde Robert
Lambermont
een van de belangrijkste pleitbezorgers van zijn muziek

Het Natalon Kwartet is gespecialiseerd in de muziek van Simeon ten Holt en is het enige kwartet wereldwijd dat alle composities van Simeon ten Holt voor vier toetsinstrumenten uitvoert. Experts prijzen hun eerlijke benadering, die recht doet aan de wensen en voorschriften van componist Simeon ten Holt.

Laura Sandee, Petra van Oort,

Robert Lambermont, Anna van Nieukerken

HISTORIE

Robert Lambermont is een Simeon Ten Holt-vertolker van het eerste uur. In 1998 vormde hij samen met o.a. fotograaf Rob Slooten een kwartet dat regelmatig Canto Ostinato en Lemniscaat uitvoerde, al dan niet in combinatie met tentoonstellingen van zijn kinetische kunstobjecten. In die tijd leerde Robert Simeon ten Holt kennen via een producent van Radio 4. Er ontstond een vriendschap tussen beide artiesten en Simeon raakte geïnteresseerd in Roberts interpretaties van zijn muziek.

In 2002 richtte Robert samen met o.a. Laura Sandee en Petra van Oort het Bergen Kwartet op, dat in 2010 omgedoopt werd tot Rondane Kwartet.

Het Rondane Kwartet voerde gedurende twaalf jaar vele concerten van Simeon ten Holt uit in binnen- en buitenland. Naast de jaarlijkse concertreeks in De Duif in Amsterdam, speelde het kwartet onder meer in de Ruïnekerk in Bergen, het Moscow International Performing Arts Center in Moskou, het Festival van Vlaanderen in Kortrijk, en het SOU Festival in Tbilisi in Georgië. Ook speelden zij in een speciaal voor de muziek van Simeon ten Holt ontworpen viervleugelpaviljoen van kunstenaar Dré Wapenaar. Samen met het Amstel Quartet voerden zij Incantatie IV uit in een bezetting voor vier vleugels en vier saxofoons. Het Rondane Kwartet produceerde vijf dubbel CD's van Canto Ostinato, Lemniscaat, Horizon, Incantatie IV en Meandres die bejubeld werden in de media. Tevens waren zij te zien in de film 'Over Canto' van Ramón Gieling.

Canto Ostinato door Natalon Kwartet YouTube

Lambermont en Ten Holt

Robert Lambermont en Simeon ten Holt na een uitvoering van Lemniscaat, Ruïnekerk Bergen, 1999

bottom of page