top of page

REPERTOIRE

Canto Ostinato van Simeon ten Holt is niet meer weg te denken uit het canon van Nederlandse toonaangevende componisten. Maar wist u dat Ten Holt na Canto Ostinato nog vier composities voor vier toetsinstrumenten heeft geschreven? Het betreft Lemniscaat (1983), Horizon (1985), Incantatie IV (1990) en Meandres (1998).

Het Natalon Kwartet is gespecialiseerd in deze monumentale pianowerken, die net als Canto Ostinato zijn opgebouwd uit repeterende patronen die worden afgewisseld met aangrijpende melodische passages.

Natalon Kwartet

na het meesterlijke Canto Ostinato componeerde Simeon ten Holt nog vier avondvullende concerten voor vier vleugels 

Tijdens een uitvoering staan de vier vleugels in een kruisvorm opgesteld. De gezichten van de pianisten zijn naar elkaar gericht, zodat zij optimaal met elkaar kunnen communiceren aan de hand van specifieke tekens.

De composities zijn opgebouwd uit muzikale secties waarvan de pianisten bepalen hoe vaak zij die herhalen. De herhalingsstructuur biedt de pianisten de ruimte om tijdens het spel de aard van de muziek te onderzoeken en optimaal ten gehore te brengen. De concerten nemen 1½ tot 2½ uur in beslag, maar kunnen ook langer of korter duren, afhankelijk van de inspiratie van de pianisten, de akoestiek, de instrumenten en het fysieke uithoudingsvermogen. Veel muzikale ideeën ontstaan tijdens een concert en worden ter plekke uitgeprobeerd. Hierdoor is iedere uitvoering steeds opnieuw een avontuur voor zowel het publiek als de pianisten.

Partituur Lemniscaat

Partituur Lemniscaat

Natalon Kwartet

iedere uitvoering
is steeds opnieuw een avontuur voor zowel de pianisten als het publiek

bottom of page